Hej, Gość. Zaloguj si

Forum Zgierz  |  Miasto  |  Przewodnik imprezowy  |  Wątek: Święto Miasta?? 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Do dołu | Strony: [1] Drukuj
Autor Wątek: Święto Miasta??  (Przeczytany 229 razy)

Nieczytany post ja_qbek Mężczyzna

Zgierski Gazda
*

: Zgierz

« : Nd. 06.06.2010, 01:55:06 »

nie znam się na muzyce a tym bardziej nie zamierzam na siłę komukolwiek moich upodobań narzucać zwłaszcza jeśli chodzi o styl muzyczny a dzisiejszego wieczora/nocy (godz 01:27 06.06.2010) po prostu mnie zatkało... jak można to jednostajne dudnienie (z góry przepraszam jeśli ktoś uważa to za muzykę swoich marzeń) narzucać wszystkim, którzy leżą akurat w zasięgu fal dźwiękowych biegnących znad Stawu? bez względu na ich "preferencje" muzyczne nie mówiąc już o kulturze, gdzie o 22.00 wyciszamy swoje "radioodbiorniki"??!!

Chciałbym kiedyś usłyszeć w Zgierzu "Smoke on the wather" zespołu Deep Purple jednak taki koncert mimo, iż gwiazda światowego formatu a nawet można rzec - legenda rocka - zagrałaby w Zgierzu to osobiście czułbym niesmak gdyby nawet utwór wyżej wspomniany zagrali po 22.00....

Czuję wstręt nie dla muzyki, od której uciec się dzisiejszej nocy nie da lecz dla sposobu uszanowania moich praw, które w Dniu Miasta zostały pogwałcone...- przykro mi, że stylem muzycznym, którego nie zaakceptuję. Gdy sąsiad puści za głośno muzykę, mogę pójść do niego, zapukać do drzwi z napomnieniem, że może uznałby moje prawa prawa i ściszył muzykę bo jak ja puszczę swoją to nie będzie ani miło ani rytmicznie.

Mam więc pytanie - DO KOGO MAM SIĘ ZWRÓCIĆ? by uzyskać chociażby małowartościowe "przepraszam" bo snu w tę noc nikt mi nie odda...???

Wątek poruszyłem dlatego, że po prostu nie mogę zasnąć i pytanie (mimo mojej powierzchownej znajomości prawa) - Co i Kto odpowiada za takie "nocne  męczarnie"? Kto na to pozwolił i u Kogo można złożyć prośbę/wniosek by takich rzeczy więcej (jeśli mam rację) po prostu nie powielał?

pozdro
Q

Nieczytany post

Nieczytany post Sh4rKy Mężczyzna

Rekin [Squaliformes]

Zgierski Gazda
*

: EZG -> Centrum

« Odpowiedz #1 : Nd. 06.06.2010, 09:53:17 »

No cóż, ja tym razem trochę w obronie stanę.

Co do stylu muzycznego na tegorocznym Święcie - postawiono na młodzież - nie da się ukryć (chociaż byłem ok. 21:00 w parku i widziałem pląsające pary 50+ w rytm techno - to na pewno zasługa pobliskich ogródków ;) ).

O gustach się Panie Jakubie nie dyskutuje, więc czy techno czy Deep Purple - o tym decydują włodarze. I tu należy pamiętać, że zbliżają się wybory (co zresztą było widać w parku podczas agitacji partyjek politycznych) i Miłościwie nam Panujący Prezydent Sokół zagrał PRowsko w kierunku młodzieży, która nie dość, że sama głosuje, to i ma siłę przebicia u rodziców.

Co do głośności muzyki - możliwie, że mogłoby być trochę ciszej po ustawowej 22:00. Ale z drugiej strony nie co dzień są organizowane takie święta i te 2,3 noce w roku niektórzy statusiali (tak, tak, piję teraz do Ciebie :P ) mieszkańcy muszą się przemęczyć. Zwróć uwagę, że była to noc z soboty na niedzielę, więc jeśli nie pracujesz w służbach 24h/365dni, najprawdopodobniej masz wolne i możesz pospać dłuuużej.

No a jeśli myślisz, że masz źle, to pomyśl sobie o tych wszystkich mieszkańcach kamienic na Piotrkowskiej na przykład, lub na innych rynkach, gdy walą im w okna tysiące wattów muzyki :) Według mnie park jest najrozsądniejszym wyborem, jeśli chodzi o takie głośne masówki. A parę razy do roku można się przemęczyć w imię zadowolenia innych ;)

-----
Zobacz profil Offline
Zgłoś do moderatora   IP Zapisane
Nieczytany post

Zgierski Gazda
*

« Odpowiedz #2 : So. 12.06.2010, 00:16:01 »

oj Rekinku...
piszę przecież, że nie o gusta chodzi mimo, iż nie jest to muzyka będąca w moim kręgu zainteresowania.

Chodzi o pewne zasady i tyle.

Osobiście nikogo chyba nie dotykam a Ty moją osobę, moje "statusiowienie"  wystawiasz pod osąd publiczny - niby po co? skoro to moje atrybuty, wady czy cokolwiek innego ale moje osobiste.

Zasadą jest to, że jeżeli mieszkam wśród ludzi (a mieszkam) to muszę liczyć się z ich zdaniem - niekoniecznie się zgadzając. Z moim zdaniem, jako mieszkańca i mimowolnego słuchacza wcześniej wspomnianych łomotów  nikt się nie liczył i dlatego czuję "niesmak" :D

Nie  mówię, że coś takiego nie ma sensu i nie powinno mieć miejsca ale jak sam zauważyłeś była to zagrywka pod wyborców - sam o tym niestety nie wiedziałem bo jestem na szczęście daleko od lokalnej polityki.
Spójrz na to inaczej. Są kraje gdzie karnawał (RIO) to prawie rytuał i każdy tym żyje, każdy się bawi po nocach i chodzi zaspany w ciągu dnia ale to jest  co roku i każdy na to czeka. Tutaj jest to pierwsza taka zagrywka, społeczeństwem o południowym temperamencie nie będziemy więc po prostu jest to anomalia.

Jeszcze raz podkreślę - zapomniałem o wyborach więc to anomalia polityczna skoro sam to zauważyłeś. Zabierająca moją prywatność - niestety i mój głos tym samym ktoś zabrał choć przyznam szczerze nie zastanawiam się kto i kiedy będzie na urząd preydenta Zgierza kandydował.....
pozdro
Q

« Ostatnia zmiana: So. 12.06.2010, 00:18:56 wysłane przez ja_qbek »

Nieczytany post

Nieczytany post Iw4n3q Mężczyzna

Zgierski Gazda

: Zgierz / Łódź

« Odpowiedz #3 : Śr. 16.06.2010, 21:25:16 »

Co do muzyki, czasem taki a nie inny styl, nigdy nikomu nie dogodzisz do końca, jeden będział chciał muzykę elektroniczną, inny rock, ktoś inny HH, a ktoś inny choćby poezję śpiewaną, była to impreza z okazji dni dziecka, trafiło na taką muzykę bo tak pewnie było najtaniej, bo DJ-ów, wielu lokalnych / okolicznych było, a przy obecnym zadłużeniu $$ się liczy w tym mieście ;)

Co do porównania, myślę że impreza skoro odbyła się w Parku była w jednym z dwóch najrozsądniejszych miejsc w tym mieście. Pierwsza to PARK, druga to MOSiR. Niejednokrotnie byłem świadkiem co dzieje się na Piotrkowskiej, są lokale w kamienicach które grają do późna, nawet jak są wyciszone to i tak hałas ludzi przewijających się i krzyczących pod oknami jest na pewno znaczny.

Co do Zgierza - nie wymagam dużo, dla mnie ważne że coś się dzieje, że kasa włożona w Park (kostka, inst elektryczna, place zabaw itp) jest wykorzystywana nie stoi odłogiem bo akurat dofinansowanie z unii się udało zdobyć, zatem trzeba było zrobić by projekt zaliczyć. Krążą pogłoski że do okoła stawu ma być asfalt co budzi u mnie trochę nie smak - liczyłem na kostkę...

P.S. huh nie było mnie tu sporo czasu :P nie wiedziałem że to jeszcze żyje...

ahhha zapomniałem o bombastycznym pomyśle jakim jest "park linowy"

Pozdrawiam.

Zgierski Gazda
*

« Odpowiedz #4 : Cz. 17.06.2010, 00:19:37 »

Skoro Iwaneq się obudził znaczy, że polityczne wydarzenia się zbliżają ;)

A na serio to czuję, że nagle (mimo, że tak jak wcześniej pisałem na szczęście jestem z daleka od polityki) będziemy (będę) świadkiem mimowolnym wielu "fantastycznych" wydarzeń....

ciekawe.... przez parę lat cisza i nagle bum wydarzeniowy!!!
cyt."psipadek"? :D
Q

Nieczytany post
Do góry | Strony: [1] Drukuj
Skocz do:  

Copyright ©2004-2007 by zaoga. Wszystkie prawa zastrzeone
Serwis protected by BOWI GROUP