No cóż, ja tym razem trochę w obronie stanę.
Co do stylu muzycznego na tegorocznym Święcie - postawiono na młodzież - nie da się ukryć (chociaż byłem ok. 21:00 w parku i widziałem pląsające pary 50+ w rytm techno - to na pewno zasługa pobliskich ogródków
.gif)
).
O gustach się Panie Jakubie nie dyskutuje, więc czy techno czy Deep Purple - o tym decydują włodarze. I tu należy pamiętać, że zbliżają się wybory (co zresztą było widać w parku podczas agitacji partyjek politycznych) i Miłościwie nam Panujący Prezydent Sokół zagrał PRowsko w kierunku młodzieży, która nie dość, że sama głosuje, to i ma siłę przebicia u rodziców.
Co do głośności muzyki - możliwie, że mogłoby być trochę ciszej po ustawowej 22:00. Ale z drugiej strony nie co dzień są organizowane takie święta i te 2,3 noce w roku niektórzy statusiali (tak, tak, piję teraz do Ciebie

) mieszkańcy muszą się przemęczyć. Zwróć uwagę, że była to noc z soboty na niedzielę, więc jeśli nie pracujesz w służbach 24h/365dni, najprawdopodobniej masz wolne i możesz pospać dłuuużej.
No a jeśli myślisz, że masz źle, to pomyśl sobie o tych wszystkich mieszkańcach kamienic na Piotrkowskiej na przykład, lub na innych rynkach, gdy walą im w okna tysiące wattów muzyki
.gif)
Według mnie park jest najrozsądniejszym wyborem, jeśli chodzi o takie głośne masówki. A parę razy do roku można się przemęczyć w imię zadowolenia innych